Tüm Tıbbi BirimlerBeslenme ve Diyetetik

Diyet; büyüme ve gelişmenin aynı zamanda sağlığın korunması için besin gruplarının dengeli bir biçimde tüketim planıdır.

Beslenme ve Diyetetik Kliniğimizde; beslenme ve diyet alanında hastalarımıza bireye özgü kapsamlı diyet programları ve beslenme eğitimi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca Beslenme ve Diyet Uzmanı hastalıklara uygun beslenme programları, zayıflama ve şişmanlama konularında hizmet verirken ayrıca diyabet alanında da hizmet vermektedir.

Kliniğimize başvuran hastalarımızın fiziksel ve kişisel özelliklerine uygun beslenme programları hazırlanarak hedeflenen kiloya ulaşmaları konularında yardım edilmektedir.

Hastalıklarda yapılan diyet sırasında, servislerinde yatarak tedavi gören hastalara, hastalıklarına ve şahıslarına özel diyet programları düzenlenerek, hastalara servislerde yattığı süre boyunca diyetlerin düzenli bir şekilde ulaştırılması ve onlara diyetleriyle ilgili eğitim hizmeti sağlanmaktadır.

Diyabette Diyet:

Çağımızın en sık rastlanan hastalığı olan diyabet tedavisinin temelini diyet tedavisi oluşturmaktadır. Diyabetin sıkça karşılaşılan komplikasyonlarının oluşumunun geciktirilmesi, önlenmesi, yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanmıştır. Kliniğimizde diyabetli hastalara bireysel beslenme tedavisi, eğitimi ve takibi hizmeti kliniğimizde sunulmaktadır.

Gebelikte Diyet:

Gebelikte; kadının normal metobolizma düzeni üzerine fetal büyümenin eklediği değişiklikler de vardır. Gebelik insan yaşamında beslenmenin en önemli olduğu dönemdir. Toplumda hamile bayanların 2 kişilik yemesi gerektiği fikride buradan doğmaktadır. Oysa gebelikte fazla beslenmenin yetersiz beslenmedeki kadar anne ve bebeğe zararı vardır.

Gebelik dönemi; alınması gereken günlük kalori; sıvı, protein, vitamin, mineral, temel ve esas elementlerin ihtiyacının arttığı bir dönemdir. Gebelikte ideal beslenme şekli; tüm genel besin maddelerinden her birinin yeterince ve düzenli olarak alınması şeklindedir. Temel besin maddelerinin şeker ve yağ miktarı yüksek olan gıdalar hariç her birinden her gün mutlaka belirli bir miktarda alınması gerekir.
Hamilelik döneminde farklı miktarda demir, folik asit, sodyum (tuz) ve şeker alma ihtiyacı duyulur. Bu ihtiyaçları karşılamak için hemen her gün; süt ve süt ürünleri, yumurta, et, tavuk, veya balık, kuru baklagiller, peynir, lifli yeşil sebzeler, tahıllar, yağ ve diğer sebze ve meyveler alınmalıdır.