MENÜ
- ANASAYFA
- BÖLÜMLERİMİZ
- DOKTORLARIMIZ
- ONLİNE İŞLEMLER
- KURUMSAL
- BİZE ULAŞIN
Yumurta (oosit) dondurma işlemi kadının yumurtalıklarından toplanan olgun yumurtaların ileriki yıllarda çocuk sahibi olunabilmesi için vitrifikasyon yöntemiyle dondurulup saklanmasıdır.
Ülkemizde tüp bebek yönetmeliğinde yapılan en son değişiklikle; önceden ciddi bir cerrahi operasyon geçirecek, malign - habis bir hastalık nedeni ile kemoterapi veya radyoterapi alacak kadınlara verilmiş yumurta hücresi veya yumurtalık dokusunun dondurularak saklanması izni, over rezervi azalmış veya erken menopoz riski olan doğum yapmamış kadınlara da, sağlık kurul raporu almak kaydı ile verilmektedir.
Hormonal ilaçlar ile yumurtalıklar uyarıldıktan sonra vajinal ultrason eşliğinde yumurta toplama işlemi yapılır. Olgun olan yumurtalar vitrifikasyon yöntemiyle dondurulur. Dondurulan yumurtalar -196 derecede sıvı azot tanklarında saklanır. Çözülen her bir yumurta başına canlı sağ kalım oranları %90-95’dir. Yüzde yüz canlı olarak çözülen yumurtalara daha sonra mikroenjeksiyon işlemi yapılır. Laboratuvar ortamında gelişen embriyolar kadının rahmine transfer edilir.
Yumurta Dondurma İşlemi Kimlere Uygulanır?